jueves, 10 de marzo de 2011

CHANEL, un disseny, de sempre

     Gabrielle Bonheur Chanel, és la gran ment del disseny de la moda de la marca CHANEL. Per aquest motiu, crec que també és important saber qui és i com és aquest gran marca, com va nèixer. Ningú podria imaginar fins a on arribaria aquesta nena de fort caràcter i tímida bellesa a la qual acabarien per cridar Coco.

     Quan va morir la seva mare, i el seu pare la va abandonar, va ser quan va aprendre a cosir, i a poc a poc, va arribar a tenir una feina de sastre a la jove edat de 17 anys.
La seva forta personalitat i el seu afany de superació van portar a Coco a lluitar pel somni de la seva vida: convertir-se en una modista d'èxit. Després de molt d'esforç, l'any 1909 arribava a París, i un any després obria la seva primera botiga de barrets : Moda Chanel.
     A poc a poc, i sempre recolzada pels seus amants, Coco  va continuar obrint diferents botigues a diferents llocs de França, i una vcegada unida a diferents aristòcrates, actors de cinema i intel·lectuals, Chanel va pujar com l'escuma fins a convertir-se en icona de la moda i dissenyadora per excel·lència de "els bojos anys 20". Observadora i crítica amb el que li envoltava, va desbaratar la recarregada i estricta moda de l'època per imposar la comoditat i la senzillesa impregnades d'un important toc de distinció, tot això plasmat en el clàssic vestit dues peces de la signatura. Aquest alliberament de la dona unida a la moda li va valer que molts la definissin com la primera feminista de l'època.
     A mesura que passava el temps també va entrar dins elmón dels perfums i els cosmètics. Anys després, i malgrat la crisi dels 30, Coco Chanel es va convertir en una de les dissenyadores preferides per Hollywood.
     Però la gran popularitat que la va inundar durant aquests anys es va enfonsar després de la Segona Guerra Mundial. Com a conseqüència d'aquests episodis va morir el seu imperi, que es va veure aombrat per un altre dels grans de la moda Christian Dior. No obstant això, la tenacitat de Coco va poder amb la seva solitud i en 1953, a l'edat de 71 anys, la dissenyadora va reobrir la seva casa de moda, lluitant per recuperar el què havia perdut. Per al seu renaixement, Coco va explicar de nou amb el seu antic soci. Durant aquests anys, va ressorgir el clàssic dues peces i va néixer, en 1957, un altre de les inconfusibles icones de la signatura: la bossa 2.55.

     Coco Chanel no va deixar el seu lloc de Dissenyadora fins l'any 1971, quan va morir, i cal dir, que a hores d'ara, el seu esperit, elegància i distinció segueix impregnat en cadascun dels vestits i els perfums de la casa de moda.
     Actualment, amb Lagerfeld al capdavant, les seves desfilades i col·leccions són dels més esperats cada temporada i, encara que Coco ja no lideri la signatura, el detallisme i la dedicació que mantenien el seu treball segueix imperant en cadascuna de les creacions de Chanel. Una firma que ha convertit en icona a una dona i una dona que va convertir en icona a una gran firma.


(Informació extreta de COSMOPOLITAN)

No hay comentarios:

Publicar un comentario